Full kontroll

Mens Søndre Buskerud politidistrikt er i full gang med kontroller utenfor distriktets skoler, velger Nordre Buskerud å prioritere andre oppgaver. Rektor ved Hønefoss skole, Kari Helleseter, skulle ønske det annerledes.
Kontroller i forbindelse med skolestart er forventet. Dermed skulle man kanskje tro at vi bilister skjerper oss, uten at politiet behøver å stille seg opp. Tall fra UPs kontroll utenfor én skole i Drammen på mandag støtter ikke den teorien. 31 forenklede forelegg for høy fart, fem for manglende bilbelte, og to for bruk av mobiltelefon ble resultatet.

Selvsagt burde det være unødvendig, men dessverre ser det ut for at politiet fortsatt må ha sterk synlighet nå ved skolestart.

LES OGSÅ: Kontroll onsdag morgen

Også sikring av barn i bil trenger kontroll. Politiet i Søndre Buskerud melder om bekymringsfulle holdninger hos enkelte, med fare for liv som resultat. Vi kan selvsagt håpe at vi lokalt er flinkere, men å håpe er ikke nok. At skolestarten, som starten på en ny sesong ikke er prioritert av politiet virker rart.

Vist 52 ganger. Følges av 1 person.
Annonse